Banketbakkerij Eickholt
presenteert de ADO Den Haag taart
f*
KKERU
De ADO Den Haag-supporter die iets te vieren heeft, kan
tegenwoordig terecht bij banketbakkerij Eickholt. De ambach
telijke bakker, gevestigd aan de Jan van der Heijdenstraat 31
in Den Haag, heeft sinds kort een officiële ADO Den Haag
taart in het assortiment en die kan op het feest van een echte
ADO Den Haag supporter natuurlijk niet ontbreken. Dat
Bakkerij Eickholt een echt familiebedrijf is, blijkt wel uit het
feit dat zowel vader, moeder, zoon en dochter in de zaak
staan. Vader Cas Eickholt (50) is nu nog de eigenaar maar zijn
zoon Jeffrey (24) wil in de toekomst de zaak ook voortzetten.
Voorlopig is dat echter nog niet aan de orde, want Cas heeft
er zelf nog veel te veel plezier in en is niet van plan al thuis
te gaan zitten.
ADO Den Haag is niet de eerste
club met een eigen taart, eer-
—srwmes*- der maakte de bakker al taar-
f ten voor Aiax en Feyenoord.
Iemand namens ADO Den Haag
voncj ju- blijkbaar een leuk ini
tiatief en stelde voor om ook
een ADO Den Haag taart te
gaan maken. Bakkerij Eickholt
heeft inmiddels een officiële
licentie van ADO Den Haag gekregen, om het logo te gebrui
ken. ADO Den Haag verdient er zelf bovendien ook nog aan,
want een percentage van de opbrengst uit de verkoop gaat
naar de club toe. Van de taart zijn verschillende uitvoeringen
te krijgen. Zo zit er een taart in de vorm van een voetbalveld,
inclusief goals en spelers, maar ook een slagroomtaart met
het logo van ADO Den Haag in het assortiment. Naast de
grote taarten zijn er ook mini-taartjes voor één persoon te
krijgen, deze laatste zijn vooral bij bedrijven erg populair.
Zoon Jeffrey vertelt dat er inmiddels al leuke reacties zijn
geweest op de taarten; „Supporters van ADO Den Haag
komen hier geregeld binnenvallen om te vertellen dat ze het
een leuk idee vinden. Het clublogo op de taart is gemaakt van
marsepein met kleurstoffen, dus je kunt het gewoon opeten."
Lunchroom
Bakkerij Eickholt zit al sinds ongeveer 1960 gevestigd aan de
Jan van der Heijdenstraat. Opa Eickholt nam de bakkerij des
tijds over van de familie Glimmerveen, die al sinds 1930 in het
pand gevestigd was. Is de ambachtelijke bakkerij in bijna heel
Nederland een uitstervend fenomeen, de familie Eickholt ziet
mogelijkheden genoeg en heeft sinds mei 2000 een tweede
filiaal geopend aan het Willem Royaardsplein 24. Dit filiaal is
naast bakkerij ook een lunchroom en in de zomer heeft het
zelfs een terras.
Naast de verkoop aan particulieren, heeft de bakkerij ook een
aanzienlijk bestand van vaste klanten in de bedrijfswereld.
Grote namen als Orange, Canal+ en de Fortis Bank zijn vaste
afnemers van Eickholt en ook wordt er gebak geleverd aan
collegabakkers. De goede naam die de bakkerij in de loop der
jaren heeft opgebouwd, is vooral te danken aan de vele
mogelijkheden die geboden worden. Klanten kunnen bij
Eickholt voor alle maten en soorten taarten terecht. Jeffrey:
„Mensen komen bij ons met de meest vreemde bestellingen,
zo hadden we iemand die een taart wilde in de vorm van een
naakte vrouw en laatst hebben we er nog een gemaakt in de
vorm van een champagnefles." Naast rare vormen, kunnen
klanten ook eetbare foto's op taarten laten zetten. „Foto's
kunnen gewoon digitaal aangeleverd worden via de e-mail.
Net als het ADO Den Haag logo, kunnen wij hiervan marse
pein op de taart maken." Ook grote bestellingen zijn geen
probleem, eerder werden in twee maanden tijd al een keer
4500 taarten gemaakt. „We hebben ook wel eens klanten die
een extra grote taart willen hebben. Soms zijn ze zelfs zo
groot, dat ze bij levering niet eens door de deur passen."
Originele ideeën
Eickholt heeft inmiddels aardig
wat vaste klanten aan zich
gebonden en er komen nog dage
lijks nieuwe bij. „Reclame hoeven
we daar eigenlijk bijna niet voor
te maken, onze belangrijkste
reclame is namelijk de mond-op-
mond reclame. Als bedrijven op
zoek zijn naar een originele taart
komen ze vaak via-via bij ons uit. Bovendien hebben we
inmiddels ook een goed bereikbare internetsite (www.banket-
hakkerii-eickholt.nl). waar ook online bestellingen geplaatst
kunnen worden." Van dat laatste wordt ook steeds vaker door
particulieren gebruik gemaakt. „Bijna het hele assortiment
staat op internet en mensen kunnen zelfs 's morgens nog een
bestelling doorgeven en de taart 's middags ophalen." De
taarten en het gebak vormen de belangrijkste afdeling van de
bakkerij, specialiteit is het Hazelnootgebak. Het recept hier
van werd overgenomen van voorganger Glimmerveen en is
nog altijd een succes. „Soms verkopen we er wel vijftig per
week van. Voor de klanten die de taart niet zelf kunnen opha
len, heeft Eickholt ook een bezorgdienst." Omdat de bus
gekoeld is, kunnen de taarten zelfs midden in de zomer wor
den afgeleverd. Inmiddels is Jeffrey bezig met de voorberei
dingen voor de kerstdagen. „Als die voorbij zijn, wil ik de eta
lage helemaal gaan inrichten met ADO Den Haag artikelen."