Banketbakkerij Eickholt presenteert de ADO Den Haag taart f* KKERU De ADO Den Haag-supporter die iets te vieren heeft, kan tegenwoordig terecht bij banketbakkerij Eickholt. De ambach telijke bakker, gevestigd aan de Jan van der Heijdenstraat 31 in Den Haag, heeft sinds kort een officiële ADO Den Haag taart in het assortiment en die kan op het feest van een echte ADO Den Haag supporter natuurlijk niet ontbreken. Dat Bakkerij Eickholt een echt familiebedrijf is, blijkt wel uit het feit dat zowel vader, moeder, zoon en dochter in de zaak staan. Vader Cas Eickholt (50) is nu nog de eigenaar maar zijn zoon Jeffrey (24) wil in de toekomst de zaak ook voortzetten. Voorlopig is dat echter nog niet aan de orde, want Cas heeft er zelf nog veel te veel plezier in en is niet van plan al thuis te gaan zitten. ADO Den Haag is niet de eerste club met een eigen taart, eer- —srwmes*- der maakte de bakker al taar- f ten voor Aiax en Feyenoord. Iemand namens ADO Den Haag voncj ju- blijkbaar een leuk ini tiatief en stelde voor om ook een ADO Den Haag taart te gaan maken. Bakkerij Eickholt heeft inmiddels een officiële licentie van ADO Den Haag gekregen, om het logo te gebrui ken. ADO Den Haag verdient er zelf bovendien ook nog aan, want een percentage van de opbrengst uit de verkoop gaat naar de club toe. Van de taart zijn verschillende uitvoeringen te krijgen. Zo zit er een taart in de vorm van een voetbalveld, inclusief goals en spelers, maar ook een slagroomtaart met het logo van ADO Den Haag in het assortiment. Naast de grote taarten zijn er ook mini-taartjes voor één persoon te krijgen, deze laatste zijn vooral bij bedrijven erg populair. Zoon Jeffrey vertelt dat er inmiddels al leuke reacties zijn geweest op de taarten; „Supporters van ADO Den Haag komen hier geregeld binnenvallen om te vertellen dat ze het een leuk idee vinden. Het clublogo op de taart is gemaakt van marsepein met kleurstoffen, dus je kunt het gewoon opeten." Lunchroom Bakkerij Eickholt zit al sinds ongeveer 1960 gevestigd aan de Jan van der Heijdenstraat. Opa Eickholt nam de bakkerij des tijds over van de familie Glimmerveen, die al sinds 1930 in het pand gevestigd was. Is de ambachtelijke bakkerij in bijna heel Nederland een uitstervend fenomeen, de familie Eickholt ziet mogelijkheden genoeg en heeft sinds mei 2000 een tweede filiaal geopend aan het Willem Royaardsplein 24. Dit filiaal is naast bakkerij ook een lunchroom en in de zomer heeft het zelfs een terras. Naast de verkoop aan particulieren, heeft de bakkerij ook een aanzienlijk bestand van vaste klanten in de bedrijfswereld. Grote namen als Orange, Canal+ en de Fortis Bank zijn vaste afnemers van Eickholt en ook wordt er gebak geleverd aan collegabakkers. De goede naam die de bakkerij in de loop der jaren heeft opgebouwd, is vooral te danken aan de vele mogelijkheden die geboden worden. Klanten kunnen bij Eickholt voor alle maten en soorten taarten terecht. Jeffrey: „Mensen komen bij ons met de meest vreemde bestellingen, zo hadden we iemand die een taart wilde in de vorm van een naakte vrouw en laatst hebben we er nog een gemaakt in de vorm van een champagnefles." Naast rare vormen, kunnen klanten ook eetbare foto's op taarten laten zetten. „Foto's kunnen gewoon digitaal aangeleverd worden via de e-mail. Net als het ADO Den Haag logo, kunnen wij hiervan marse pein op de taart maken." Ook grote bestellingen zijn geen probleem, eerder werden in twee maanden tijd al een keer 4500 taarten gemaakt. „We hebben ook wel eens klanten die een extra grote taart willen hebben. Soms zijn ze zelfs zo groot, dat ze bij levering niet eens door de deur passen." Originele ideeën Eickholt heeft inmiddels aardig wat vaste klanten aan zich gebonden en er komen nog dage lijks nieuwe bij. „Reclame hoeven we daar eigenlijk bijna niet voor te maken, onze belangrijkste reclame is namelijk de mond-op- mond reclame. Als bedrijven op zoek zijn naar een originele taart komen ze vaak via-via bij ons uit. Bovendien hebben we inmiddels ook een goed bereikbare internetsite (www.banket- hakkerii-eickholt.nl). waar ook online bestellingen geplaatst kunnen worden." Van dat laatste wordt ook steeds vaker door particulieren gebruik gemaakt. „Bijna het hele assortiment staat op internet en mensen kunnen zelfs 's morgens nog een bestelling doorgeven en de taart 's middags ophalen." De taarten en het gebak vormen de belangrijkste afdeling van de bakkerij, specialiteit is het Hazelnootgebak. Het recept hier van werd overgenomen van voorganger Glimmerveen en is nog altijd een succes. „Soms verkopen we er wel vijftig per week van. Voor de klanten die de taart niet zelf kunnen opha len, heeft Eickholt ook een bezorgdienst." Omdat de bus gekoeld is, kunnen de taarten zelfs midden in de zomer wor den afgeleverd. Inmiddels is Jeffrey bezig met de voorberei dingen voor de kerstdagen. „Als die voorbij zijn, wil ik de eta lage helemaal gaan inrichten met ADO Den Haag artikelen."

AJAX ARCHIEF

Programmaboekjes (vanaf 1934) | 2004 | | pagina 12