RAre.e. hortod
Kijkje in de keuken
tekst Timo Bruijns fotografie Sander Nieuwenhuys
worden. 'Moet ik echt zelf koken,' vraagt hij lachend aan de meegereis
de fotograaf. Jazeker. De handen van Manucharyan verdwijnen in een
mengsel van gehakt, uien en rijst. Het geheel word uiteindelijk in drui
venbladeren gerold en in een pan met een klein laagje water gekookt. 'Dit
wordt heel lekker,' belooft Manucharyan, die de mouwen inmiddels flink
omhoog heeft gestroopt.
Als de tolma klaar is, wordt een goed glas rode wijn ingeschonken. Binnen
enkele minuten zijn alle rolletjes verdwenen in de magen van de aanwe
zigen. En het moet gezegd worden: het is smullen. Bij het eten
van zijn eigen maaltijd laait het enthousiasme bij
Manucharyan over de Armeense keuken
op. 'We hebben in Armenië
Dat krijgen fiv*
jullie de vol-
gende keer!'