RAre.e. hortod Kijkje in de keuken tekst Timo Bruijns fotografie Sander Nieuwenhuys worden. 'Moet ik echt zelf koken,' vraagt hij lachend aan de meegereis de fotograaf. Jazeker. De handen van Manucharyan verdwijnen in een mengsel van gehakt, uien en rijst. Het geheel word uiteindelijk in drui venbladeren gerold en in een pan met een klein laagje water gekookt. 'Dit wordt heel lekker,' belooft Manucharyan, die de mouwen inmiddels flink omhoog heeft gestroopt. Als de tolma klaar is, wordt een goed glas rode wijn ingeschonken. Binnen enkele minuten zijn alle rolletjes verdwenen in de magen van de aanwe zigen. En het moet gezegd worden: het is smullen. Bij het eten van zijn eigen maaltijd laait het enthousiasme bij Manucharyan over de Armeense keuken op. 'We hebben in Armenië Dat krijgen fiv* jullie de vol- gende keer!'

AJAX ARCHIEF

Magazine (1987-2007) | 2007 | | pagina 63