Gestoofde druivenbladeren van Edgar Manucharyan NjÉ iü m m M M Het kijkje in de keuken van Edgar Manucharyan is eigenlijk een kijkje in de keuken van de familie Aykaz uit Heemstede. Omdat de Ajax-aanvaller geen echte keukenprins is leek het hem beter om Ajax Magazine mee te nemen naar zijn Armeense vrienden in Heemstede in plaats van naar zijn eigen appartement in Amstelveen. 'Ik kook zelf niet zo heel vaak,' zegt Manucharyan in de mooie grote open keuken. 'Als ik zelf wat maak, is het meestal een omelet. Daar ben ik wel aardig goed in.' Met het Nederlandse eten heeft Manucharyan niet heel erg veel. Hij neigt toch meer naar een Oosters prakkie. 'Ik ga regelmatig naar een goed Chinees restaurant. Daar kan ik, net als van Armeens eten, ook echt van genieten.' Om een stevige maaltijd uit zijn vaderland te nut tigen gaat Manucharyan op bezoek bij de familie Aykaz. 'Ik mis het Armeense eten weieens,' geeft de 20-jarige aanvaller toe. 'Mijn moeder kan heerlijk Armeens koken, maar die zie ik natuur lijk niet zo vaak.' Bij de familie Aykaz, die Edgar kent via Louis van Gaal, is hij altijd welkom. 'Altijd als ik Armeens kook, bel ik Edgar of hij zin heeft om mee te komen eten,' zegt mevrouw Aykaz, terwijl haar oudste dochter op de muziek van K3 de keuken onveilig maakt. Ook vanavond wordt er Armeens gekookt. Tolma heet het gerecht: gestoofde druivenbla deren. Mevrouw Aykaz legt Manucharyan uit hoe het gerecht bereid moet TOIma C^e^-too-fde. driAive-rkbUdeiO l*<jre.dië*teA brwiveAblAderaA TOO riAAder^aliAlct 1 wi ^e^ede*. Peterselie Pa^er e* xout 2 theelepels toMAterpwraa 3/4 eetlepel rij£t E>e.re.id i i\^£wijz.e. Roer Alle i^rediëivteA, betalve de drwiveAblAdere*, <ped door elkAAr. ViaI de drwiveAbUdereA wet aei\ theelepel vaa liet wervel, rol ze diclvt aA le<^ ze AAASt elkAAr ia eeA pAA. Voa<^ tot riot eeA KaI-P <jIaS water toe er lAAt liet geheel 2£ Mi AwteA k.ok.aA. Ajax Magazine

AJAX ARCHIEF

Magazine (1987-2007) | 2007 | | pagina 62