Gestoofde druivenbladeren
van Edgar Manucharyan
NjÉ iü m m M M
Het kijkje in de keuken van Edgar Manucharyan
is eigenlijk een kijkje in de keuken van de familie
Aykaz uit Heemstede. Omdat de Ajax-aanvaller
geen echte keukenprins is leek het hem beter om
Ajax Magazine mee te nemen naar zijn Armeense
vrienden in Heemstede in plaats van naar zijn
eigen appartement in Amstelveen. 'Ik kook zelf niet
zo heel vaak,' zegt Manucharyan in de mooie grote
open keuken. 'Als ik zelf wat maak, is het meestal
een omelet. Daar ben ik wel aardig goed in.' Met
het Nederlandse eten heeft Manucharyan niet
heel erg veel. Hij neigt toch meer naar een Oosters
prakkie. 'Ik ga regelmatig naar een goed Chinees
restaurant. Daar kan ik, net als van
Armeens eten, ook echt van genieten.'
Om een stevige maaltijd uit zijn vaderland te nut
tigen gaat Manucharyan op bezoek bij de familie
Aykaz. 'Ik mis het Armeense eten weieens,' geeft
de 20-jarige aanvaller toe. 'Mijn moeder kan
heerlijk Armeens koken, maar die zie ik natuur
lijk niet zo vaak.' Bij de familie Aykaz, die Edgar
kent via Louis van Gaal, is hij altijd welkom.
'Altijd als ik Armeens kook, bel ik Edgar of hij
zin heeft om mee te komen eten,' zegt mevrouw
Aykaz, terwijl haar oudste dochter op de muziek
van K3 de keuken onveilig maakt.
Ook vanavond wordt er Armeens gekookt.
Tolma heet het gerecht: gestoofde druivenbla
deren. Mevrouw Aykaz legt Manucharyan
uit hoe het gerecht bereid moet
TOIma
C^e^-too-fde. driAive-rkbUdeiO
l*<jre.dië*teA
brwiveAblAderaA
TOO riAAder^aliAlct
1 wi ^e^ede*.
Peterselie
Pa^er e* xout
2 theelepels toMAterpwraa
3/4 eetlepel rij£t
E>e.re.id i i\^£wijz.e.
Roer Alle i^rediëivteA, betalve de drwiveAblAdere*,
<ped door elkAAr. ViaI de drwiveAbUdereA wet aei\
theelepel vaa liet wervel, rol ze diclvt aA le<^ ze
AAASt elkAAr ia eeA pAA. Voa<^ tot riot eeA KaI-P <jIaS
water toe er lAAt liet geheel 2£ Mi AwteA k.ok.aA.
Ajax Magazine