De favoriete pasta van de selectie Aiax Maaazine recept zelf heeft bedacht. 'Ik wilde iets maken, maar miste bepaalde ingrediënten. Toen kwam dit eruit rollen. Het is een van hun favoriete gerech ten. Maar ook macaroni vinden ze heerlijk.' De Ajacieden zijn altijd nieuwsgierig naar wat de pot schaft. 'Ze lopen heel vaak door de keuken. Altijd even kijken wat er in de pannen zit. Net als ze vroeger waarschijnlijk thuis deden bij hun moeder.' Paula en haar collega's vinden overigens niet dat zij naast hun culinaire kwaliteiten ook nog een moederrol vervullen in het spelershome. 'Nee,' zegt ze. 'Dat gaat weer net iets te ver. Maar we hebben wel een heel goede band met de spe lers. We zien ze echt als "onze jongens". En we vinden het altijd verschrikkelijk als er iemand weggaat bij de club.' Als een voetballer het al in zijn hoofd haalt om Amsterdam te verlaten, kunnen Paula en haar crew zichzelf niets verwijten: aan het eten heeft het zeker niet gelegen. De dag voor de wedstrijd wordt er 's middags in het spelershome warm gegeten door de selectie van Ajax. Net als op de wedstrijddag staat er pasta op de menukaart. 'De jongens moeten energie opbou wen voor de wedstrijd,' legt Paula Heersping uit. Samen met collega's Els, José, Nellie en Marja zorgt ze ervoor dat er in het spelershome iedere dag een goede maaltijd klaar staat. Naarmate de wedstrijd dichterbij komt, stijgt de spanning in het spelershome. Als er echt een top per op het programma staat, zijn de spelers een dag van tevoren wat rustiger dan normaal. 'Maar zo zenuwachtig dat ze geen hap meer door hun keel krijgen, zijn ze ook weer niet,' zegt Paula. 'Ze eten altijd heel goed. Alleen als ze heel erg moe zijn, bijvoorbeeld na een zware training, is de eet lust wat minder. Dan willen ze vooral drinken.' De lichte vegetarische pastamaaltijd met zonge droogde tomatensaus doet het altijd goed in de selectie. 'Ze vinden het lekker' weet Paula, die het

AJAX ARCHIEF

Magazine (1987-2007) | 2007 | | pagina 58