De favoriete pasta van
de selectie
Aiax Maaazine
recept zelf heeft bedacht. 'Ik wilde iets maken,
maar miste bepaalde ingrediënten. Toen kwam dit
eruit rollen. Het is een van hun favoriete gerech
ten. Maar ook macaroni vinden ze heerlijk.'
De Ajacieden zijn altijd nieuwsgierig naar wat de
pot schaft. 'Ze lopen heel vaak door de keuken.
Altijd even kijken wat er in de pannen zit. Net
als ze vroeger waarschijnlijk thuis deden bij hun
moeder.' Paula en haar collega's vinden overigens
niet dat zij naast hun culinaire kwaliteiten ook
nog een moederrol vervullen in het spelershome.
'Nee,' zegt ze. 'Dat gaat weer net iets te ver. Maar
we hebben wel een heel goede band met de spe
lers. We zien ze echt als "onze jongens". En we
vinden het altijd verschrikkelijk als er iemand
weggaat bij de club.'
Als een voetballer het al in zijn hoofd haalt om
Amsterdam te verlaten, kunnen Paula en haar
crew zichzelf niets verwijten: aan het eten heeft
het zeker niet gelegen.
De dag voor de wedstrijd wordt er 's middags in
het spelershome warm gegeten door de selectie van
Ajax. Net als op de wedstrijddag staat er pasta op
de menukaart. 'De jongens moeten energie opbou
wen voor de wedstrijd,' legt Paula Heersping uit.
Samen met collega's Els, José, Nellie en Marja
zorgt ze ervoor dat er in het spelershome iedere
dag een goede maaltijd klaar staat.
Naarmate de wedstrijd dichterbij komt, stijgt de
spanning in het spelershome. Als er echt een top
per op het programma staat, zijn de spelers een
dag van tevoren wat rustiger dan normaal. 'Maar
zo zenuwachtig dat ze geen hap meer door hun
keel krijgen, zijn ze ook weer niet,' zegt Paula. 'Ze
eten altijd heel goed. Alleen als ze heel erg moe
zijn, bijvoorbeeld na een zware training, is de eet
lust wat minder. Dan willen ze vooral drinken.'
De lichte vegetarische pastamaaltijd met zonge
droogde tomatensaus doet het altijd goed in de
selectie. 'Ze vinden het lekker' weet Paula, die het