Kijkje in de keuken
fotografie// Louis van de Vuurst
Kr&e.-ft Mö.-h ci-troe.rvri^ot-bo
e.* grilde, <aroe.i\e. afp&rqe.
Tw££eA<jerecht voor \0 per^oAeA
lr^re.diërv."te.r,
2 <jek.ook.te kreefteA vaa 4^0 jpam
£"0 <jrAM fijA <je*AedeA ^jAlotje*
2 citroeAeA
2ro <jtam risotto rij^t CAr Aeoli swperfiao
7rO cc IcippeAbouilloA
IOO <jtam <je£cl\AAfde pArMezAAA^e Icaa* '<jtaao pArdAAo
TO <jroeAe bAby-A*per<je£
IOO cc olijfolie om ia te bAk.k.eA
Ê>ere.idi»^
HaaI liet k.reefteAvlee£ wit de k.reefteA£cliAleA eA verdeel tot IO
<jelijk.e portie*. Ra*p vervol<jeA* de <jele, <jewA**eA citroeA*chil vaa
de citroeA zoAder dAt er bittere witte *twkje* Mee<jerA*pt wordeA.
E>Ak. de fijA <je*AedeA *jAlotteA iA &0 cc olie <jedwreAde 2 MiAWteA
aaa. boe Kier de nj*t bij eA bAk. deze aI roereAd MiAWwt Mee
Met de ^jAlotteA. Voe<j 6OO cc bowilloA toe eA kook. de risotto
iA oA<jeveer '4 MiAwteA rw*ti<j, oAder eeA dek.*el eA re<jelMAti<j
roereAd, <jaap tot de k.orrel ao<j Aet iet* vaa eeA bite heeft. be
oAt^tAAe ma**a dieAt licKt^eboAdeA te zija eA zek.er Aiet te *tevi<j
vaa *tructwwri
Qrill oAdertw**eA de rAWwe A*per<je* iA olij-folie <jAAr op de fry-
top, breA<j op *maaVc. Met zowt eA peper. VerwArM de reeft iA
6-6 MiAwteA iA eeA oveA vaa TO <jrAdeA OAder eeA wAPMe vochtige
dwAAe doek.. HaaI de risotto vaa liet vwwr eA voe<j de citroeArA*p
toe, MAAk. op *MAAk. Met zowt eA peper, beliep de risotto op het
bord. Le<j hier de F <jebAk.k.eA A*per^e* op. Le<j dAAr vervo l<jeA* de
wArMe kreeft op eA <jArAeer Met de <je*chAAfde pAPMez aa A*e kAA*
januari 2007