56
Ajacieden met z'n alien
achter het fornuis
7P
Voor het kerstnummer
van Ajax Magazine dit keer een zeer bijzonder
'Kijkje in de keuken': niet één Ajacied neemt ons
mee zijn keuken in, maar de hele selectie neemt
plaats achter het fornuis. Uiteraard kan dan een
hoogstaand 'kerstwaardig' recept niet ontbreken.
Niemand minder dan SVH Meesterkok Loek
Beemster van Boretti nam de hele Ajax-selectie
onder zijn hoede om hen de kneepjes van de fijn
kokerij bij te brengen.
Totaal niet afwachtend, maar wel lacherig en dol
lend, luisterden de Ajacieden naar de uitleg die ze
kregen bij Boretti Keukens voordat ze in groep
jes van zeven aan de kookworkshop begonnen.
Meesterkok Loek Beemster deed het voor en snel
daarna gingen de voetballers, professioneel als
zijn, geconcentreerd aan het werk. Deeg
rollen, sjalotjes hakken, citroenen raspen; de spe
lers draaiden hun hand er niet voor om. De trotse
blikken als een onderdeel was geslaagd, lieten
echter blijken dat het niet vanzelfsprekend was
gegaan. Dat kon ook bijna niet, want de afleiding
tijdens de kooksessies was immens. De spelers
die namelijk niets hoefden te bereiden, stonden
als nieuwsgierige dinergasten de koks op de vin
gers te kijken. Bovendien liep Ryan Babel als een
nieuw soort interviewer gewapend met micro
foon door het pand heen om iedereen naar zijn
bevindingen te informeren. De camera van Ajax
TV volgde hem op de voet.
De middag begon met het bereiden van sushi.
Voor velen was het de eerste keer dat ze zelf de
Japanse lekkernijen klaar maakten. Met smaak
smulde iedereen er van. 1
Daarna volgde het kreeftrecept.
Geen eenvoudig klusje voor het beginnende koks
klasje, maar ook hier sloeg iedereen zich dapper
doorheen.
Hoe bijzonder de avond was, bleek wel uit de
mogelijkheid die de Ajacieden hadden om tus
sen de kooklessen door de kapper te bezoeken.
Degene die niet hoefde mee te werken aan de
bereiding van een bepaald gerecht kon zijn haar
laten opknappen of voor meer actie kiezen: name
lijk skiën in een simulator.
Het wekte de eetlust alleen maar op en na een
avond vol leerzame, lollige en interessante ele
menten genoot elke Ajacied van de zelfbereide
culinaire hoogstandjes!
Aiax Maaazine