56 Ajacieden met z'n alien achter het fornuis 7P Voor het kerstnummer van Ajax Magazine dit keer een zeer bijzonder 'Kijkje in de keuken': niet één Ajacied neemt ons mee zijn keuken in, maar de hele selectie neemt plaats achter het fornuis. Uiteraard kan dan een hoogstaand 'kerstwaardig' recept niet ontbreken. Niemand minder dan SVH Meesterkok Loek Beemster van Boretti nam de hele Ajax-selectie onder zijn hoede om hen de kneepjes van de fijn kokerij bij te brengen. Totaal niet afwachtend, maar wel lacherig en dol lend, luisterden de Ajacieden naar de uitleg die ze kregen bij Boretti Keukens voordat ze in groep jes van zeven aan de kookworkshop begonnen. Meesterkok Loek Beemster deed het voor en snel daarna gingen de voetballers, professioneel als zijn, geconcentreerd aan het werk. Deeg rollen, sjalotjes hakken, citroenen raspen; de spe lers draaiden hun hand er niet voor om. De trotse blikken als een onderdeel was geslaagd, lieten echter blijken dat het niet vanzelfsprekend was gegaan. Dat kon ook bijna niet, want de afleiding tijdens de kooksessies was immens. De spelers die namelijk niets hoefden te bereiden, stonden als nieuwsgierige dinergasten de koks op de vin gers te kijken. Bovendien liep Ryan Babel als een nieuw soort interviewer gewapend met micro foon door het pand heen om iedereen naar zijn bevindingen te informeren. De camera van Ajax TV volgde hem op de voet. De middag begon met het bereiden van sushi. Voor velen was het de eerste keer dat ze zelf de Japanse lekkernijen klaar maakten. Met smaak smulde iedereen er van. 1 Daarna volgde het kreeftrecept. Geen eenvoudig klusje voor het beginnende koks klasje, maar ook hier sloeg iedereen zich dapper doorheen. Hoe bijzonder de avond was, bleek wel uit de mogelijkheid die de Ajacieden hadden om tus sen de kooklessen door de kapper te bezoeken. Degene die niet hoefde mee te werken aan de bereiding van een bepaald gerecht kon zijn haar laten opknappen of voor meer actie kiezen: name lijk skiën in een simulator. Het wekte de eetlust alleen maar op en na een avond vol leerzame, lollige en interessante ele menten genoot elke Ajacied van de zelfbereide culinaire hoogstandjes! Aiax Maaazine

AJAX ARCHIEF

Magazine (1987-2007) | 2007 | | pagina 56