Kijkje in de keuken
Her i-tar i
Cb^ke.ljAuw Me.t
^ardvrwclrte.iO
liv^rediëivteA
TOO i^PAM bAkkeljAUW
Soe^roeAteA
I ui, ^e^Ai^pard
I yroe.Aa ^a^ar, iA kleiAe stukjes CeveAtueel ZAAdjes verwydereA*)
3 teeAtjes kAoflook, uit^e^erst
I blikje toMAteAblokjes j
ASi - AO-MO to, AAAr SMAAk
vers ^eMAleA zwArte ^e^er, AAAr SMAAk
I <^roeAe b Akbaaaaa
1 rij^e bAk bA AAA A
2 verse cASSAveS
2 zoete fiAtAteA
I AApie
I ei, gekookt
eAkele eetlepels olie
E*ere.idii^
be bAkkeljAww wASSeA eA iA wAter lAteA kokeA. Als de bAkkeljAuw breekt, is tiij
klAAr LAteA witlekkeA eA vel eA ^rAteA verwijdereA. EveA A-f^^oeleA oAder de krAAA
CMAAr Aiet te Iaa<j AAders s^elt aI het zout eruif) eA uitkAij^eA.
Ia olie ui, kAoflook, ofoe.Ae pe^er eA Soej^roeAteA ZAclrlyeS -fruiteA. bAA de bAkkeljAuw
erbij eA de toMAteAblokjes. A-Ljedekt oA^eveer 2L MiAuteA lAteA stovaA.
be CASSAvas, AA^ie, zoete f>AtAtaA eA rij^e bAkbAAAAA schilleA eA iA Cvrij ^rote") stuk-
keA ^AijdeA. WAter aaa de kook breA^eA eA hieriA Alias oA^avaar 2£ MiAutaA lAteA
kokeA. be ^roere bAkbAAAAA ma<^ iA Schil wordeA wee^ekookt eA aa twiAti^ MiAutaA
schil erA-f tiAleA. CjroeAe bAAAAA iA wAter lAteA tot gebruik, AAdars wordt hij tAAi.
be AArdvructiteA sarvaraA Met de bAkkaljAuw eA eeA gekookt ei
Oktober 2005 55
tekst //Joris Zandbergen
fotografie //Sander Nieuwenhuys