Kijkje in de keuken Her i-tar i Cb^ke.ljAuw Me.t ^ardvrwclrte.iO liv^rediëivteA TOO i^PAM bAkkeljAUW Soe^roeAteA I ui, ^e^Ai^pard I yroe.Aa ^a^ar, iA kleiAe stukjes CeveAtueel ZAAdjes verwydereA*) 3 teeAtjes kAoflook, uit^e^erst I blikje toMAteAblokjes j ASi - AO-MO to, AAAr SMAAk vers ^eMAleA zwArte ^e^er, AAAr SMAAk I <^roeAe b Akbaaaaa 1 rij^e bAk bA AAA A 2 verse cASSAveS 2 zoete fiAtAteA I AApie I ei, gekookt eAkele eetlepels olie E*ere.idii^ be bAkkeljAww wASSeA eA iA wAter lAteA kokeA. Als de bAkkeljAuw breekt, is tiij klAAr LAteA witlekkeA eA vel eA ^rAteA verwijdereA. EveA A-f^^oeleA oAder de krAAA CMAAr Aiet te Iaa<j AAders s^elt aI het zout eruif) eA uitkAij^eA. Ia olie ui, kAoflook, ofoe.Ae pe^er eA Soej^roeAteA ZAclrlyeS -fruiteA. bAA de bAkkeljAuw erbij eA de toMAteAblokjes. A-Ljedekt oA^eveer 2L MiAuteA lAteA stovaA. be CASSAvas, AA^ie, zoete f>AtAtaA eA rij^e bAkbAAAAA schilleA eA iA Cvrij ^rote") stuk- keA ^AijdeA. WAter aaa de kook breA^eA eA hieriA Alias oA^avaar 2£ MiAutaA lAteA kokeA. be ^roere bAkbAAAAA ma<^ iA Schil wordeA wee^ekookt eA aa twiAti^ MiAutaA schil erA-f tiAleA. CjroeAe bAAAAA iA wAter lAteA tot gebruik, AAdars wordt hij tAAi. be AArdvructiteA sarvaraA Met de bAkkaljAuw eA eeA gekookt ei Oktober 2005 55 tekst //Joris Zandbergen fotografie //Sander Nieuwenhuys

AJAX ARCHIEF

Magazine (1987-2007) | 2005 | | pagina 55