Kijkje in de keuken m m mm mm m* eetlejAl to^-tar^pwrea, 1 bowUo.blofcja, 1 O10** un curry, oHe., 1 U*t, w<vte.r lOMl £ere.icJ>M*wU1-e' oUa totdat de. de W* - 4 "o.t over. "jLr. - - - de (tl*lc«i tu. d",r^0 «ektjlf «w™*' iK r„i„ U*t k»t fcvit dl iK ('ril door dl HAk 111 r'tji ^'Ji 111 ll-tllfl! toMA d ndii AAI ol,l trf** tiLlS '^ir i t: -tVu „it wAt wAt«r |o prottllir, 1 de C^UO ciArry U*t d ^r £K M^ d^ HaaI ^eVi00fct£..^a ,MOre* ^od*t de ft** J 1 A*t het geheel ee* tijdje ^°r& wAter e* bre^ dit tTdi tiP L «*>r-£21 - «-*—»* - -d° Jr c^rveer bij «£t ^ei Eet Zes jaar woonde Yakubu in een gastgezin, waar zijn gastouders hem dagelijks een overheerlijke kant en klare - vaak Nederlandse - maaltijd voorschotelden. Sinds een paar maanden woont de Ajacied op zichzelf in een moderne, zeer smaakvol ingerichte flat in Amstelveen. Maar denk niet dat hij daardoor is verslonsd. Yakubu houdt van lekker eten en kookt graag voor zichzelf en voor vrienden; het liefst maakt hij typisch Ghanese gerechten, zoals akukonam frouwie, ofwel kip in tomatensaus. Daarbij eet hij in plaats van aardappelen of rijst gari, op smaak gebracht met zomi. Gari is een soort cassavemeel (maniok) dat moet worden aangelengd met water tot een papmengsel ontstaat. Zomi is rijke rode palmolie op smaak gebracht met zout en kruiden. Beide levensmiddelen zijn gewoon verkrijgbaar in de meeste Afrikaanse winkels. APRIL 2004 •*1 Ghanese kip

AJAX ARCHIEF

Magazine (1987-2007) | 2004 | | pagina 31