Koken voor een groot gezelschap hoeft u echt geen
hoofdbrekens te kosten. Probeert u onze Hollandse Aardappelschotel
maar eens. Wiet verse uitjeschampignons en blokjes mager
rookspek. Zo in de koekepan en binnen 12 minuten op tafel.
Laat nu de visite maar komen.
^ollfl(ie en pruimen in portsaus.
gekruide varkensrollade a ~JOO g, 50 g boter
of margarine, 150 g gedroogde voorgewelde
pruimen, 2 dl rode port, 2 dl keet water,
4 ftjngehakte lente-uitjes, I dl slagroom, mes
punt kruidnagelpoeder en kaneel, allesbinder,
peper, zout, klontje boter, 2 zakken Hollandse
Aardappelschotel (voor 6 personen).
Braad de rollade in ca. 45 minuten in de
boter mooi bruin en gaar. Week intussen
de pruimen 15 minuten in de port met het
water en voeg ze zonder vocht 15 minuten
voor het einde van de baktijd bij het vlees.
Heem het vlees uit de pan en houd het
warm. Voeg de lente-uitjes, het weekvocht
en de slagroom met het kruidnagelpoeder en
de kaneel toe aan de pruimen. IBreng dit aan
de kook. 'Bind de saus eventueel met alles
binder en breng ze op smaak met peper
en zout. Verhit 10 minuten voor het vlees
klaar is de boter in een ruime hapjespan.
Bak hierin al omscheppend de Hollandse
Aardappelschotel in ca. 12 minuten lekker
knapperig en bruin. Serveer de aardappel
schotel, met bijvoorbeeld kleine spruitjes,
bij het in plakken gesneden vlees met saus.